Epres muffin édes morzsával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók 12 db-hoz:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 6 dkg vaj
  • 1 db tojás (nagy)
  • 8 dkg tejföl
  • 1 ek citromlé
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • csipet só
  • 15 dkg eper

Édes morzsa hozzávalói:

  • egy diónyi hideg vaj
  • 2 tk barna cukor
  • 2 tk liszt

Elkészítése:

Az epret folyó víz alatt mossuk meg, majd alaposan csepegtessük le. Ezután daraboljuk fel apróra.

Az édes morzsa hozzávalót az ujjbegyünkkel pár pillanat alatt morzsoljuk össze, majd tegyük be a hűtőbe felhasználásig.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, a szódabikarbónával, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt citromhéjjal.

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza. Ezután adjuk hozzá az egész tojást, a citromlevet, a tejfölt, majd keverjük simára.

Ezután öntsük hozzá a lisztes keverékhez, és keverjük össze. Végül adjuk hozzá a feldarabolt epret, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az eper nehogy összetörjön.

A muffin formát béleljük ki szilikon, vagy papír formával, majd kanalazzuk bele a masszát.

Ezután vegyük ki a hűtőből az édes morzsát, majd szórjuk a formában lévő tészta tetejére.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 25-30 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 25 percig sütöttem)

A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral. A muffin tésztája könnyű és nagyon finom az eperdarabokkal, és a tetején ropogósra sült édes morzsával.