Dobostorta muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 15 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 10 dkg kristálycukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg margarin
- reszelt citromhéj
- csipet só
- 1,5 dl tej
Krém:
- 30 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 dl méz
- 1 tábla étcsokoládé
- 1,5 dl tejszín
- 10 dkg holland kakaópor
Cukorszilánkhoz:
- 10 dkg kristálycukor
Elkészítése:
A margarint a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A sütőporral elkevert lisztet is hozzákeverjük, majd a tejet és simára keverjük az egészet.
180 fokra előmelegített sütőben, muffin sütőformába illesztett muffin papírba, félig töltve a formákat aranybarnára sütjük kb 20-25 perc alatt, majd hagyjuk kihűlni.
A krémhez habosra keverjük a margarint a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, mézet és a gözfelett megolvasztott csokoládét, amit előtte hagytunk kihűlni. Mindezt jól elkeverjük és végül a felvert tejszínt is beledolgozzuk.
Hűtőben pihen, míg a cukrot megolvasztjuk és sütőpapíron elkenve hagyjuk megszilárdulni, majd összetörjük.
Habzsákba töltjük a krémet, a muffinok tetejére nyomjuk, majd cukorszilánkokkal díszítjük.