Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós,csokis muffin recept

Diós,csokis muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 12 darabhoz:
    Tészta:

    • 25 dkg finomliszt
    • 6 g sütőpor
    • 15 dkg darált dió
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 dl étolaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg csokoládé nagyobb darabokra vágva

    Díszítés: (opcionáslis)

    • 2 dl habtejszín
    • 5 dkg olvasztott csokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.

    A liszthez hozzáadjuk a diót, sütőport, összekeverjük, majd a tejes masszához forgatjuk és alaposan összekeverjük.

    A muffin sütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. 1 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe, erre egy darab csoki, majd a maradék masszával befedjük (a karácsonyról megmaradt csokikat vagy szaloncukrokat is beletehetjük).

    190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

    A kész muffinokat kihűtjük, majd lehúzzuk róluk a papírt.

    A csokit felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük, majd elfelezzük és az egyik felébe keverjük az olvasztott csokit.

    Előkészítünk egy habszákot, az egyik felébe tesszük a csokis tejszínt, a másikba a simát és ízlés szerint díszítjük vele a muffinok tetejét.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá