Diós,csokis muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós,csokis muffin

Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:

  • 25 dkg finomliszt
  • 6 g sütőpor
  • 15 dkg darált dió
  • 2,5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl étolaj
  • 2 tojás
  • 10 dkg csokoládé nagyobb darabokra vágva

Díszítés: (opcionáslis)

  • 2 dl habtejszín
  • 5 dkg olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.

A liszthez hozzáadjuk a diót, sütőport, összekeverjük, majd a tejes masszához forgatjuk és alaposan összekeverjük.

A muffin sütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. 1 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe, erre egy darab csoki, majd a maradék masszával befedjük (a karácsonyról megmaradt csokikat vagy szaloncukrokat is beletehetjük).

190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.

A kész muffinokat kihűtjük, majd lehúzzuk róluk a papírt.

A csokit felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük, majd elfelezzük és az egyik felébe keverjük az olvasztott csokit.

Előkészítünk egy habszákot, az egyik felébe tesszük a csokis tejszínt, a másikba a simát és ízlés szerint díszítjük vele a muffinok tetejét.