Hozzávalók 12 darabhoz:
Tészta:
Díszítés: (opcionáslis)
Elkészítése:
A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet és az olajat.
A liszthez hozzáadjuk a diót, sütőport, összekeverjük, majd a tejes masszához forgatjuk és alaposan összekeverjük.
A muffin sütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. 1 ek tésztát teszünk a mélyedésekbe, erre egy darab csoki, majd a maradék masszával befedjük (a karácsonyról megmaradt csokikat vagy szaloncukrokat is beletehetjük).
190 fokra melegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A kész muffinokat kihűtjük, majd lehúzzuk róluk a papírt.
A csokit felolvasztjuk. A tejszínt keményre felverjük, majd elfelezzük és az egyik felébe keverjük az olvasztott csokit.
Előkészítünk egy habszákot, az egyik felébe tesszük a csokis tejszínt, a másikba a simát és ízlés szerint díszítjük vele a muffinok tetejét.