Csokivarázs muffin recept
Ők is elkészítették
Krémhez:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 11 dkg vaj
- 12 dkg étcsokoládé
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
Muffinhoz:
- 70 gr olvasztott vaj
- 60 gr kristálycukor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 gr liszt
- fél tk sütőpor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tej
Elkészítése:
A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírokkal, és a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük egy kézi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet, és belekeverjük a száraz hozzávalókat (pl. liszt, sütőpor, só). Az így kapott egynemű tésztából minden muffin kapszliba fél evőkanálnyit teszünk.
A tésztahalmokra egy-egy kocka étcsokit helyezünk, majd újabb fél evőkanál masszát kanalazunk rá. A muffinokat 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukrokkal egy lábasban folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik – figyeljünk, hogy ne keletkezzen rántotta. Amikor a cukor feloldódott, gépi habverővel habosítjuk a keveréket, amíg szobahőmérsékletre hűl.
Ekkor hozzáadjuk a hideg vajkockákat, és alaposan belekeverjük a habba. Ha kicsit darabos, nem gond, idővel simábbá válik. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett beleforgatjuk a tojásos masszába, amíg szép sima krémet nem kapunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a muffinok tetejét.
Jótanácsok:
- A krémet megszórhatjuk ehető gyöngyökkel, vagy akár más dekorációval is, hogy még látványosabb legyen.
- Ha kisebb falatkákat szeretnénk, a tésztát kis méretű, 24 db-os aprósüteményes tepsiben is süthetjük.
- Ha igazán különleges desszertet szeretnénk, piros szívecskékkel díszítve tökéletes lehet Valentin-napra is, igazi boldogsághormon-bomba lesz!
A végeredmény kívül-belül lágy, krémes, és tömény csokoládés élvezet!