Csokivarázs muffin recept
Ők is elkészítették

Krémhez:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 10 dkg kristálycukor
- 11 dkg vaj
- 12 dkg étcsokoládé
- 2 dkg cukrozatlan kakaópor
Muffinhoz:
- 70 gr olvasztott vaj
- 60 gr kristálycukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 gr liszt
- fél tk sütőpor
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 dl tej
Elkészítése:
A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírokkal, és a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük egy kézi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet, és belekeverjük a száraz hozzávalókat (pl. liszt, sütőpor, só). Az így kapott egynemű tésztából minden muffin kapszliba fél evőkanálnyit teszünk.
A tésztahalmokra egy-egy kocka étcsokit helyezünk, majd újabb fél evőkanál masszát kanalazunk rá. A muffinokat 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukrokkal egy lábasban folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik – figyeljünk, hogy ne keletkezzen rántotta. Amikor a cukor feloldódott, gépi habverővel habosítjuk a keveréket, amíg szobahőmérsékletre hűl.
Ekkor hozzáadjuk a hideg vajkockákat, és alaposan belekeverjük a habba. Ha kicsit darabos, nem gond, idővel simábbá válik. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett beleforgatjuk a tojásos masszába, amíg szép sima krémet nem kapunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a muffinok tetejét.
Jótanácsok:
- A krémet megszórhatjuk ehető gyöngyökkel, vagy akár más dekorációval is, hogy még látványosabb legyen.
- Ha kisebb falatkákat szeretnénk, a tésztát kis méretű, 24 db-os aprósüteményes tepsiben is süthetjük.
- Ha igazán különleges desszertet szeretnénk, piros szívecskékkel díszítve tökéletes lehet Valentin-napra is, igazi boldogsághormon-bomba lesz!
A végeredmény kívül-belül lágy, krémes, és tömény csokoládés élvezet!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelt tészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »