Krémhez:
Muffinhoz:
Elkészítése:
A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírokkal, és a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük egy kézi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet, és belekeverjük a száraz hozzávalókat (pl. liszt, sütőpor, só). Az így kapott egynemű tésztából minden muffin kapszliba fél evőkanálnyit teszünk.
A tésztahalmokra egy-egy kocka étcsokit helyezünk, majd újabb fél evőkanál masszát kanalazunk rá. A muffinokat 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukrokkal egy lábasban folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik – figyeljünk, hogy ne keletkezzen rántotta. Amikor a cukor feloldódott, gépi habverővel habosítjuk a keveréket, amíg szobahőmérsékletre hűl.
Ekkor hozzáadjuk a hideg vajkockákat, és alaposan belekeverjük a habba. Ha kicsit darabos, nem gond, idővel simábbá válik. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett beleforgatjuk a tojásos masszába, amíg szép sima krémet nem kapunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a muffinok tetejét.
A végeredmény kívül-belül lágy, krémes, és tömény csokoládés élvezet!