Csokivarázs muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Csokivarázs muffin

Krémhez:

  • 2 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 10 dkg kristálycukor
  • 11 dkg vaj
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor

Muffinhoz:

  • 70 gr olvasztott vaj
  • 60 gr kristálycukor
  • 1 tojás
  • 90 gr liszt
  • fél tk sütőpor
  • 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 dl tej

Elkészítése:

A muffin sütőformát kibéleljük muffin papírokkal, és a sütőt előmelegítjük 190 fokra. A vajat a tojással és a cukorral alaposan elkeverjük egy kézi habverővel, majd hozzáadjuk a tejet, és belekeverjük a száraz hozzávalókat (pl. liszt, sütőpor, só). Az így kapott egynemű tésztából minden muffin kapszliba fél evőkanálnyit teszünk.

A tésztahalmokra egy-egy kocka étcsokit helyezünk, majd újabb fél evőkanál masszát kanalazunk rá. A muffinokat 20 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. A tojásokat a cukrokkal egy lábasban folyamatos keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik – figyeljünk, hogy ne keletkezzen rántotta. Amikor a cukor feloldódott, gépi habverővel habosítjuk a keveréket, amíg szobahőmérsékletre hűl.

Ekkor hozzáadjuk a hideg vajkockákat, és alaposan belekeverjük a habba. Ha kicsit darabos, nem gond, idővel simábbá válik. A csokit megolvasztjuk, hozzákeverjük a kakaóport, majd fokozatosan, folyamatos keverés mellett beleforgatjuk a tojásos masszába, amíg szép sima krémet nem kapunk. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd csillagcsöves habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük a muffinok tetejét.

Jótanácsok:

  1. A krémet megszórhatjuk ehető gyöngyökkel, vagy akár más dekorációval is, hogy még látványosabb legyen.
  2. Ha kisebb falatkákat szeretnénk, a tésztát kis méretű, 24 db-os aprósüteményes tepsiben is süthetjük.
  3. Ha igazán különleges desszertet szeretnénk, piros szívecskékkel díszítve tökéletes lehet Valentin-napra is, igazi boldogsághormon-bomba lesz!

A végeredmény kívül-belül lágy, krémes, és tömény csokoládés élvezet!