Almásrétes muffin recept
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 csomag (12 darabos) rizslap
A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- 5 dkg eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál rizsdara
A habhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpároljuk, majd az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével, pár másodperc alatt a rizslapokat. A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük,
A vízbe mártott rizslapokkal a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből.
Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Gluténmentes rétes egyszerűen :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










