Almásrétes muffin recept
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 csomag (12 darabos) rizslap
A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- 5 dkg eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál rizsdara
A habhoz:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpároljuk, majd az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével, pár másodperc alatt a rizslapokat. A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük,
A vízbe mártott rizslapokkal a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből.
Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Gluténmentes rétes egyszerűen :)