Almásrétes muffin recept

Hozzávalók 12 darabhoz:
- 1 csomag (12 darabos) rizslap
A töltelékhez:
- 1 kg alma reszelve
- 5 dkg eritrit
- 1 kávéskanál fahéj
- 5 dkg margarin
- 1 evőkanál rizsdara
A habhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a vajon megpároljuk, majd az eritrittel és a fahéjjal ízesítjük. A legvégén hozzáadjuk a rizsdarát is, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
Egy mély tányérba hideg vizet teszünk és ebbe mártjuk meg egyesével, pár másodperc alatt a rizslapokat. A rizslapoknak nem szabad szétázniuk, de formázható állapotba kell kerülniük,
A vízbe mártott rizslapokkal a muffinsütő mélyedéseit kibéleljük úgy, hogy a rizslap kissé kilógjon a mélyedésből.
Ugyanígy járunk el, mind a 12-vel, majd a megpárolt, kihűtött almatölteléket belekanalazzuk.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd evőkanalanként beleadagoljuk a cukrot, végül habzsák vagy kanál segítségével az almatöltelék tetejére kanalazzuk.
Előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük.
Tipp:
Gluténmentes rétes egyszerűen :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »