Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás muffin recept

Almás muffin
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók
    Tésztához:

    • 15 dkg porcukor
    • 2 tk fahéj
    • 20 dkg liszt
    • 5 dkg aprított dió
    • 2,5 tk sütőpor
    • 1/2 tk szódabikarbóna
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,8 dl étolaj
    • 1,25 dl natúr joghurt

    Töltelékhez:

    • 1 alma durvára reszelve
    • 4 dkg mazsola
    • 1 ek porcukor

    Tetejére:

    • 3 alma
    • 3 ek aprított dió
    • 1 tk fahéj
    • 1 ek cukor

    Elkészítése:

    Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk.

    A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

    A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.

    A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele. Mindegyik alját félig töltjük tésztával, majd rá egy kiskanál töltelék, betakarjuk tésztával. Befedjük egy szelet alma karikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral.

    Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá