Almás muffin

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók
Tésztához:

  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk fahéj
  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg aprított dió
  • 2,5 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1 tojás
  • 0,8 dl étolaj
  • 1,25 dl natúr joghurt

Töltelékhez:

  • 1 alma durvára reszelve
  • 4 dkg mazsola
  • 1 ek porcukor

Tetejére:

  • 3 alma
  • 3 ek aprított dió
  • 1 tk fahéj
  • 1 ek cukor

Elkészítése:

Megmossuk az almákat, kiszúrjuk a magházát, 12 karikára vágjuk.

A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

A tésztához a tojást felverjük, hozzákeverjük a cukrot, az olajat és a joghurtot. Jó habosra keverjük. Összekeverjük a lisztet, a diót, fahéjat, a sütőport és a szódabikarbónát, majd hozzákeverjük a tojásos masszához.

A muffin formát margarinnal kikenjük vagy muffin papírt teszünk bele. Mindegyik alját félig töltjük tésztával, majd rá egy kiskanál töltelék, betakarjuk tésztával. Befedjük egy szelet alma karikával, majd megszórjuk fahéjas, diós cukorral.

Mind a 12 db mélyedést így töltünk meg. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.