Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Almás (morzsás) muffin recept

Almás (morzsás) muffin
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 120 g margarin
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 230 g barna nádcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 tk vanília aroma
    • 300 g liszt (nálam most: 150 g búzafinomliszt, 150 g rozsliszt)
    • 1 csomag sütőpor
    • 150 ml tej
    • 3 db közepes méretű alma
    • fél citrom leve
    • 1 mk fahéj
    • egy csipet őrölt szerecsendió

    A morzsa réteghez: (el is hagyható)

    • 50 g liszt (nálam most: 25 g búzafinomliszt, 25 g rozsliszt)
    • 25 g barna nádcukor
    • 50 g hideg margarin/vaj (felkockázva)
    • 1 púpos ek. apró szemű zabpehely

    Elkészítése:

    Kb. 21 db kisebb muffin lesz belőle.

    Első lépésben az almákat meghámozom, dobókocka méretűre darabolom. Beleteszem egy tálba, meglocsolom a fél citrom levével, hozzáadom a fahéjat és az őrölt szerecsendiót is és jól összekeverem.

    Egy nagyobb méretű tálban a margarint krémes állagúra keverem a cukrokkal és a tojásokkal. Beleöntöm a vanília aromát is.

    Egy közepes méretű tálba kimérem a lisztet és a sütőport, összekeverem.

    Ha mindent kimértem, elkezdem felváltva beledolgozni a margarinos-cukros tálba a sütőporos lisztet és a tejet. Utolsó lépésként belekeverem az alma darabokat is.

    A morzsához való hozzávalókat a kezem segítségével összemorzsolom (homok/morzsás állagot kell, hogy kapjunk).

    A tésztát az előkészített muffin formákba adagolom, majd megszórom egy kis morzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütöm.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá