Almás (morzsás) muffin recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 120 g margarin
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 230 g barna nádcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tk vanília aroma
- 300 g liszt (nálam most: 150 g búzafinomliszt, 150 g rozsliszt)
- 1 csomag sütőpor
- 150 ml tej
- 3 db közepes méretű alma
- fél citrom leve
- 1 mk fahéj
- egy csipet őrölt szerecsendió
A morzsa réteghez: (el is hagyható)
- 50 g liszt (nálam most: 25 g búzafinomliszt, 25 g rozsliszt)
- 25 g barna nádcukor
- 50 g hideg margarin/vaj (felkockázva)
- 1 púpos ek. apró szemű zabpehely
Elkészítése:
Kb. 21 db kisebb muffin lesz belőle.
Első lépésben az almákat meghámozom, dobókocka méretűre darabolom. Beleteszem egy tálba, meglocsolom a fél citrom levével, hozzáadom a fahéjat és az őrölt szerecsendiót is és jól összekeverem.
Egy nagyobb méretű tálban a margarint krémes állagúra keverem a cukrokkal és a tojásokkal. Beleöntöm a vanília aromát is.
Egy közepes méretű tálba kimérem a lisztet és a sütőport, összekeverem.
Ha mindent kimértem, elkezdem felváltva beledolgozni a margarinos-cukros tálba a sütőporos lisztet és a tejet. Utolsó lépésként belekeverem az alma darabokat is.
A morzsához való hozzávalókat a kezem segítségével összemorzsolom (homok/morzsás állagot kell, hogy kapjunk).
A tésztát az előkészített muffin formákba adagolom, majd megszórom egy kis morzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütöm.