Almás (morzsás) muffin

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
7 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 120 g margarin
  • 2 db tojás
  • 230 g barna nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk vanília aroma
  • 300 g liszt (nálam most: 150 g búzafinomliszt, 150 g rozsliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • 150 ml tej
  • 3 db közepes méretű alma
  • fél citrom leve
  • 1 mk fahéj
  • egy csipet őrölt szerecsendió

A morzsa réteghez: (el is hagyható)

  • 50 g liszt (nálam most: 25 g búzafinomliszt, 25 g rozsliszt)
  • 25 g barna nádcukor
  • 50 g hideg margarin/vaj (felkockázva)
  • 1 púpos ek. apró szemű zabpehely

Elkészítése:

Kb. 21 db kisebb muffin lesz belőle.

Első lépésben az almákat meghámozom, dobókocka méretűre darabolom. Beleteszem egy tálba, meglocsolom a fél citrom levével, hozzáadom a fahéjat és az őrölt szerecsendiót is és jól összekeverem.

Egy nagyobb méretű tálban a margarint krémes állagúra keverem a cukrokkal és a tojásokkal. Beleöntöm a vanília aromát is.

Egy közepes méretű tálba kimérem a lisztet és a sütőport, összekeverem.

Ha mindent kimértem, elkezdem felváltva beledolgozni a margarinos-cukros tálba a sütőporos lisztet és a tejet. Utolsó lépésként belekeverem az alma darabokat is.

A morzsához való hozzávalókat a kezem segítségével összemorzsolom (homok/morzsás állagot kell, hogy kapjunk).

A tésztát az előkészített muffin formákba adagolom, majd megszórom egy kis morzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütöm.