Hozzávalók:
A tésztához:
A morzsa réteghez: (el is hagyható)
Elkészítése:
Kb. 21 db kisebb muffin lesz belőle.
Első lépésben az almákat meghámozom, dobókocka méretűre darabolom. Beleteszem egy tálba, meglocsolom a fél citrom levével, hozzáadom a fahéjat és az őrölt szerecsendiót is és jól összekeverem.
Egy nagyobb méretű tálban a margarint krémes állagúra keverem a cukrokkal és a tojásokkal. Beleöntöm a vanília aromát is.
Egy közepes méretű tálba kimérem a lisztet és a sütőport, összekeverem.
Ha mindent kimértem, elkezdem felváltva beledolgozni a margarinos-cukros tálba a sütőporos lisztet és a tejet. Utolsó lépésként belekeverem az alma darabokat is.
A morzsához való hozzávalókat a kezem segítségével összemorzsolom (homok/morzsás állagot kell, hogy kapjunk).
A tésztát az előkészített muffin formákba adagolom, majd megszórom egy kis morzsával. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15-20 percig sütöm.