Almás cupcake gluténmentesen recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg eritrit
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- fél cs sütőpor
- 20 dkg rizsliszt
- 1 mk őrölt fahéj
A töltelékhez:
- 4 alma lereszelve
- 1 tk vaj vagy margarin
- 1 citrom reszelt héja és leve
A díszítéshez:
- 4 dl habtejszín
- őrölt fahéj
Elkészítése:
A töltelékhez a reszelt almát a vajon pároljuk meg, úgy hogy ne maradjon alatta lé. Ízesítsük a citrom reszelt héjával és levével.
A tésztához a vajat az eritrittel habosítsuk ki, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat, végül a kimért lisztet, sütőpor és a fahéjat is adjuk hozzá.
A muffin tepsi mélyedéseit kapszlikkal béleljük ki. A masszából kb 2-2 evőkanálnyit teszünk minden mélyedésbe, majd az almatöltelékből egy-egy teáskanállal halmozunk rá, végül a maradék tésztával zárjuk.
Előmelegített 170 fokos sütőben 15 perc alatt süssük készre. Tűpróbaát végezzünk!
A tejszínt verjük kemény habbá, majd csillagcsővel ellátott habzsákból díszítsük a teljesen kihűlt muffinokat. A tetejére csipet fahéjat szórunk. Azonnal fogyasztható.
Tipp:
Az alma egész évben kapható, így ez a muffin, ünnepi alkalmakra, de az őszi vasárnapi asztalra is tehető, a siker nem marad el. Glutén és hozzáadott cukortól mentes.