Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas keksz recept

Mogyoróvajas keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg liszt
    • 15 dkg mogyoróvaj
    • 10 dkg porcukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 2 ek méz
    • pici tej
    • 5 dkg mazsola
    • 5 dkg csokoládé

    Elkészítése:

    Egy tálba tegyük bele a lisztet, a mogyoróvajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, az apró darabokra vágott csokoládét, majd kanalazzuk hozzá a mézet.

    Ezután kezdjük el összekeverni és ha szükséges adjunk hozzá kevés tejet (könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk). Kézzel kicsit gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat és tenyerünkkel lapogassuk kicsit el.

    Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformázott kekszeket.

    Előmelegített sütőbe helyezzük be, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).

    A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.

    Jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá