Mogyoróvajas keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek méz
  • pici tej
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg csokoládé

Elkészítése:

Egy tálba tegyük bele a lisztet, a mogyoróvajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, az apró darabokra vágott csokoládét, majd kanalazzuk hozzá a mézet.

Ezután kezdjük el összekeverni és ha szükséges adjunk hozzá kevés tejet (könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk). Kézzel kicsit gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat és tenyerünkkel lapogassuk kicsit el.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformázott kekszeket.

Előmelegített sütőbe helyezzük be, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.

Jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.