Hozzávalók:
Elkészítése:
Egy tálba tegyük bele a lisztet, a mogyoróvajat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a mazsolát, az apró darabokra vágott csokoládét, majd kanalazzuk hozzá a mézet.
Ezután kezdjük el összekeverni és ha szükséges adjunk hozzá kevés tejet (könnyen gyúrható tésztát kell kapnunk). Kézzel kicsit gyúrjuk össze, majd vizes kézzel formázzunk a tésztából diónyi golyókat és tenyerünkkel lapogassuk kicsit el.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a megformázott kekszeket.
Előmelegített sütőbe helyezzük be, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon, 15 percig sütöttem).
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben, majd tegyük át egy rácsra és úgy hűtsük ki teljesen.
Jól zárható dobozban hosszabb ideig is eltartható.