Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyoróvajas és levendulás keksz recept

Mogyoróvajas és levendulás keksz
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Mogyoróvajas kekszhez:

    • 130 g natúr mogyoróvaj
    • 18 g 1:4 édesítő
    • 3-4 evőkanál tej
    • 1 evőkanál vaníliakivonat
    • 84 g teljes kiőrlésű liszt
    • 36 g finomliszt
    • 1 teáskanál sütőpor

    Levendulás kekszhez:

    • 105 g teljes kiőrlésű liszt
    • 45 g finomliszt
    • 100 g hideg vaj
    • 18 g 1:4 édesítő
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 teáskanál vaníliakivonat
    • 1 púpozott teáskanál szárított levendulavirág

    Elkészítése:

    A mogyoróvajat, az édesítőt, a tejet és a vaníliakivonatot krémesre keverjük. Adjuk hozzá az átszitált liszteket és a sütőport.

    Gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle kisebb, diónyi gombócokat. Tegyük sütőpapíros tepsire egymástól 4-5 cm távolságra és egy villa segítségével nyomkodjuk a gombócokat keksz alakúra (lapítsuk le).

    175°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.

    A levendulás keksz hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.

    A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsire őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.

    Tipp:

    Mindkét tésztából kb 15-20 darab keksz jön ki. Ha nagy a család duplázhatjátok is a mennyiségeket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá