Mogyoróvajas és levendulás keksz recept
Hozzávalók:
Mogyoróvajas kekszhez:
- 130 g natúr mogyoróvaj
- 18 g 1:4 édesítő
- 3-4 evőkanál tej
- 1 evőkanál vaníliakivonat
- 84 g teljes kiőrlésű liszt
- 36 g finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
Levendulás kekszhez:
- 105 g teljes kiőrlésű liszt
- 45 g finomliszt
- 100 g hideg vaj
- 18 g 1:4 édesítő
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 1 púpozott teáskanál szárított levendulavirág
Elkészítése:
A mogyoróvajat, az édesítőt, a tejet és a vaníliakivonatot krémesre keverjük. Adjuk hozzá az átszitált liszteket és a sütőport.
Gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle kisebb, diónyi gombócokat. Tegyük sütőpapíros tepsire egymástól 4-5 cm távolságra és egy villa segítségével nyomkodjuk a gombócokat keksz alakúra (lapítsuk le).
175°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
A levendulás keksz hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Tipp:
Mindkét tésztából kb 15-20 darab keksz jön ki. Ha nagy a család duplázhatjátok is a mennyiségeket.