Hozzávalók:
Mogyoróvajas kekszhez:
Levendulás kekszhez:
Elkészítése:
A mogyoróvajat, az édesítőt, a tejet és a vaníliakivonatot krémesre keverjük. Adjuk hozzá az átszitált liszteket és a sütőport.
Gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle kisebb, diónyi gombócokat. Tegyük sütőpapíros tepsire egymástól 4-5 cm távolságra és egy villa segítségével nyomkodjuk a gombócokat keksz alakúra (lapítsuk le).
175°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
A levendulás keksz hozzávalóit összegyúrjuk és folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük.
A hűtőből kivéve lisztezett felületen kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire őket és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük.
Mindkét tésztából kb 15-20 darab keksz jön ki. Ha nagy a család duplázhatjátok is a mennyiségeket.