Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorótorta recept

Mogyorótorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Hozzávalók (26 cm átmérőjű tortaformához)

    A tetejéhez és aljához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 200 g cukor
    • 200 g darált mogyoró
    • 2 ek keményítő

    A piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 100 g cukor
    • 50 g liszt
    • 50 g darált mogyoró
    • 50 g keményítő

    A krémhez:

    • ½ liter teljes tej
    • 40-45 g kukorica keményítő
    • 125 g porcukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 50 g vaj
    • 50 g mogyoró

    Elkészítése:

    A tetejéhez és az aljához először is szükségünk lesz a tortaformánk aljára, amit körülrajzolunk egy darab sütőpapíron kétszer. A masszához elkezdjük habbá verni a tojások fehérjéjét, majd mikor félig kész, hozzáadagoljuk a cukrot is és tovább verjük, nem túl kemény habbá. A keményítőt összekeverjük a darált mogyoróval és óvatosan hozzáforgatjuk a habhoz.

    Ezután habzsákba töltjük (egy sima uzsonnás zacskó levágott csücsökkel is jól működik) és a korábban megrajzolt köröket spirál formában kitöltjük. 190 fokon kb 10 perc alatt megsütjük, majd azonnal hűtőrácsra tesszük.

    A piskótához habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, majd óvatosan hozzáforgatjuk a liszt-mogyoró-keményítő keverékét illetve a habbá vert fehérjéket. A kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük. Miután kisült, ezt is azonnal a hűtőrácsra tesszük hűlni.

    A krémhez a keményítőt és a cukor felét vastag falú lábosba tesszük. Hozzáadagoljuk a tejet, közben folyamatosan kevergetés mellett felforraljuk.

    Egy másik forralóedényben habosra keverjük a tojások sárgáját a maradék cukorral, majd szűrőn át ráöntjük a tejet, közben folyamatosan keverjük. A krémet felmelegítjük, de mihelyt megjelennek az első buborékok, levesszük a tűzről, azonnal jégkockával teli hűtővízbe helyezzük a lábost. Amint lehűlt 50 fokra, hozzákeverjük habverővel a vajat, majd a megpirított, ledarált mogyorót.

    Összeállítjuk a tortát a formájában: habos lap-krém-piskóta-krém-habos lap sorrendben. Minimum 2 órára hűtőben pihentetjük, mielőtt felszelnénk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá