Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mogyorós szelet Nagyanyótól recept

Mogyorós szelet Nagyanyótól
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 2 ek olaj
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 ek kakaópor

    Krémhez:

    • 200 g puha margarin vagy vaj
    • 100 g szorbit (porcukor)
    • 1 dl kávé
    • 150 g nutella
    • 100 g felvert tejszín
    • kevés darált erdei mogyoró

    Tetejére:

    • csokiforgács vagy/és aprított mogyoró

    Elkészítése:

    A lisztből, a tojásból és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (Én felfordított, lepapírozott tepsi alján szoktam sütni.) 180 fokon tűpróbáig sütjük.

    Krém elkészítése:

    A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

    Összeállítás:

    Mikor megsültek a piskóták, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenjük a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot tesszük, majd újabb krém réteget, végül a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be.

    Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy/és durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!

    A mogyorós szelet nagyanyótól kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 394 kcal
    Fehérje: 8 g
    Szénhidrát: 27 g
    Zsír: 28 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá