Mogyorós szelet Nagyanyótól

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek liszt
  • 6 ek cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 ek kakaópor

Krémhez:

  • 200 g puha margarin vagy vaj
  • 100 g szorbit (porcukor)
  • 1 dl kávé
  • 150 g nutella
  • 100 g felvert tejszín
  • kevés darált erdei mogyoró

Tetejére:

  • csokiforgács vagy/és aprított mogyoró

Elkészítése:

A lisztből, a tojásból és a cukorból piskóta masszát készítünk, melynek 2/3 részébe kakaóport keverünk. 3 db vékony piskótalapot sütünk, melyek közül kettő kakaós, míg 1 fehér lap. (Én felfordított, lepapírozott tepsi alján szoktam sütni.) 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése:

A margarint a szorbittal (cukor) jól elkeverjük, hozzáadjuk a kávét, a felvert tejszínhabot, a darált mogyorót, és a nutellával óvatosan összeforgatjuk, hogy kenhető masszát kapjunk.

Összeállítás:

Mikor megsültek a piskóták, alulra egy kakaós réteget teszünk, amit megkenjük a közben elkészített krém 1/3 részével. Erre a fehér színű piskótalapot tesszük, majd újabb krém réteget, végül a másik kakaós piskótát, amit a maradék krémmel fedünk be.

Süteményünk tetejét csokoládé forgáccsal, vagy/és durvára vágott mogyoróval szórjuk meg. Kihűlés után szeleteljük!