Mirinda szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 6 evőkanál cukor
- 1 dl olaj
- 1/2 cs sütőpor
A krémhez:
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 25 dkg túró
A mázhoz :
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 3,5 dl mirinda
- 1 evőkanál cukor
Elkészítése:
Tészta:
A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, az olajat és a kakaót.
A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a masszához keverem.
Ezt a tésztát kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsiben sütöm meg.
Krém:
A margarint a cukorral kikeverem, belekeverem a túrót, majd ízesíthetem vaníliás cukorral vagy citromhéjjal és a kihűlt tésztára simítom a krémet.
Máz:
A pudingport a cukorral elkeverem, fokozatosan hozzáadom a szénsavas narancsos üdítőt.
Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik.
Kicsit hűtöm, majd a tésztára simítom.
Sztori:
Ez a sütemény nagyon népszerű a családunkban, és az elkészítése is egyszerű. Ha nincs kéznél Mirinda vagy Fanta, simán megoldható a recept narancsszörp és ásványvíz keverékével is. Ilyenkor általában 1,5 dl szörpöt keverek 2,5 dl ásványvízzel.