Mirinda szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 6 tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 dl olaj
  • 1/2 cs sütőpor

A krémhez:

  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 25 dkg túró

A mázhoz :

  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3,5 dl mirinda
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítése:

Tészta:

A tojások sárgáját cukorral kikeverem, majd hozzáadom a sütőporos lisztet, az olajat  és a kakaót.

A tojásfehérjét kemény habbá verem, és óvatosan a masszához keverem.

Ezt a tésztát kivajazott, lisztezett közepes méretű tepsiben sütöm meg.

Krém:

A margarint a cukorral kikeverem, belekeverem a túrót, majd ízesíthetem vaníliás cukorral vagy citromhéjjal és a kihűlt tésztára simítom a krémet.

Máz:

A pudingport a cukorral elkeverem, fokozatosan hozzáadom a szénsavas narancsos üdítőt.

Lassú tűzön, állandóan kevergetve főzöm, amíg besűrűsödik.

Kicsit hűtöm, majd a tésztára simítom.

Sztori:

Ez a sütemény nagyon népszerű a családunkban, és az elkészítése is egyszerű. Ha nincs kéznél Mirinda vagy Fanta, simán megoldható a recept narancsszörp és ásványvíz keverékével is. Ilyenkor általában 1,5 dl szörpöt keverek 2,5 dl ásványvízzel.