Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini zserbó korongok recept

Mini zserbó korongok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 40- 45 db-hoz:
    Tésztához:

    • 20 dkg vaj
    • 30 dkg liszt
    • 15 dkg porcukor
    • 1 kk vanília kivonat
    • fél csapott kk só

    Töltelékhez:

    • 7 dkg darált dió
    • két evőkanál sárgabaracklekvár
    • étcsokoládé a tetejére (opcionális)

    Elkészítése:

    A vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára).

    A hűtőből kivéve a rudakat kb 1 centis szeletekre vágtam és golyóvá formáztam (kb dió nagyságúra).

    A tésztát hagyni kell szobahőn felmelegedni, mert különben repedezni fog, amikor a golyók közepét lyukasztjuk.

    A golyók közepébe mély lyukat nyomtam egy gömbölyű végű fakanállal, megtöltöttem a sűrű állagú dió-lekvár keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kicsit még puhák a kekszek, de tovább sütni nem kell. Rácsra téve hűtöttem ki.

    A csokimáz opcionálisan kerülhet rá. A töltelékben nincs cukor,mert a tésztában van elegendő mennyiségű.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá