Mini zserbó korongok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mini zserbó korongok

Hozzávalók 40- 45 db-hoz:
Tésztához:

  • 20 dkg vaj
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk vanília kivonat
  • fél csapott kk só

Töltelékhez:

  • 7 dkg darált dió
  • két evőkanál sárgabaracklekvár
  • étcsokoládé a tetejére (opcionális)

Elkészítése:

A vajat és a lisztet hidegen elmorzsoltam, majd hozzáadtam a porcukrot, sót és a vanília kivonatot. Két rudat sodortam belőle és hűtőbe raktam (minimum 1 órára).

A hűtőből kivéve a rudakat kb 1 centis szeletekre vágtam és golyóvá formáztam (kb dió nagyságúra).

A tésztát hagyni kell szobahőn felmelegedni, mert különben repedezni fog, amikor a golyók közepét lyukasztjuk.

A golyók közepébe mély lyukat nyomtam egy gömbölyű végű fakanállal, megtöltöttem a sűrű állagú dió-lekvár keverékkel. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütöttem. Kicsit még puhák a kekszek, de tovább sütni nem kell. Rácsra téve hűtöttem ki.

A csokimáz opcionálisan kerülhet rá. A töltelékben nincs cukor,mert a tésztában van elegendő mennyiségű.