Mini zserbó recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 15 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
A töltelékhez:
- 7 dkg darált dió
- 2 púpos evőkanál sárgabaracklekvár
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál étolaj
Elkészítése:
A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk.
Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk.
A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk belőle, a két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd az ujjunkkal nyomjunk bele egy széles lyukat.
Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól kicsit távolabb, mert sütés közben elterülnek. A lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel (kb 1 csapott kávéskanálnyi jut minden egyes sütibe).
180 fokra előmelegített sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki és hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az étolajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.
50 db süim lett belőle.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









