Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mini puncstorták recept

Mini puncstorták
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1 cs sütőpor
    • 25 dkg margarin
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 4,5 dl tej

    Krém:

    • 10 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 3-3 ek rum
    • baracklekvár
    • kakaópor

    Hamis marcipán:

    • 1 dl tej
    • 350 g kristálycukor
    • 100 g rétesliszt
    • 100 g finomliszt
    • 100 g margarin
    • ételszínezék
    • rum vagy mandula aroma

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.

    Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 30*30 cm-esre. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

    Ha kihűlt a tészta, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a formákat. A formákon kívül megmaradt tésztát összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.

    A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, valamint a leforrázott tésztalapot. Ha jól összedolgoztuk, akkor a kettévágott pici tortaformáink közé kenjük.

    A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk, majd egyesével bevonjuk a kiszaggatott tortáinkat.

    A maradék marcipánnal ízlés szerint díszíthetjük még.

    Tipp:

    Ha nagyon száraz lett a tészta, akkor a marcipán rárakása előtt kenjük be olvasztott vaj és porcukor keverékével.
    A marcipán elkészítéséhez ajánlott teflonos vagy kerámia bevonatos edényt használni, a nyújtásához pedig szilikonos gyúrólapot használni. Ha ilyen nincs, akkor porcukros felületen nyújtsuk ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá