Mini puncstorták

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mini puncstorták

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 25 dkg margarin
  • 2 tojássárgája
  • 4,5 dl tej

Krém:

  • 10 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 3-3 ek rum
  • baracklekvár
  • kakaópor

Hamis marcipán:

  • 1 dl tej
  • 350 g kristálycukor
  • 100 g rétesliszt
  • 100 g finomliszt
  • 100 g margarin
  • ételszínezék
  • rum vagy mandula aroma

Elkészítése:

A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 30*30 cm-esre. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Ha kihűlt a tészta, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a formákat. A formákon kívül megmaradt tésztát összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.

A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, valamint a leforrázott tésztalapot. Ha jól összedolgoztuk, akkor a kettévágott pici tortaformáink közé kenjük.

A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk, majd egyesével bevonjuk a kiszaggatott tortáinkat.

A maradék marcipánnal ízlés szerint díszíthetjük még.

Tipp:

Ha nagyon száraz lett a tészta, akkor a marcipán rárakása előtt kenjük be olvasztott vaj és porcukor keverékével.
A marcipán elkészítéséhez ajánlott teflonos vagy kerámia bevonatos edényt használni, a nyújtásához pedig szilikonos gyúrólapot használni. Ha ilyen nincs, akkor porcukros felületen nyújtsuk ki.