Hozzávalók:
Tészta:
Krém:
Hamis marcipán:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és a sütőport a margarinnal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb 30*30 cm-esre. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.
Ha kihűlt a tészta, akkor a legnagyobb pogácsaszaggatóval kivágjuk a formákat. A formákon kívül megmaradt tésztát összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk.
A krémhez a margarint a cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a rumot, a baracklekvárt, a kakaót, valamint a leforrázott tésztalapot. Ha jól összedolgoztuk, akkor a kettévágott pici tortaformáink közé kenjük.
A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat, a színezéket és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt, akkor kiszedjük az edényből és sodrófával kinyújtjuk, majd egyesével bevonjuk a kiszaggatott tortáinkat.
A maradék marcipánnal ízlés szerint díszíthetjük még.
Ha nagyon száraz lett a tészta, akkor a marcipán rárakása előtt kenjük be olvasztott vaj és porcukor keverékével.
A marcipán elkészítéséhez ajánlott teflonos vagy kerámia bevonatos edényt használni, a nyújtásához pedig szilikonos gyúrólapot használni. Ha ilyen nincs, akkor porcukros felületen nyújtsuk ki.