Mini pókos pizza recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finom vagy pizzaliszt
- 300 ml langyos víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál só
- 2 evőkanál olívaolaj
Feltét:
- pizzaszósz
- 20 dkg reszelt mozzarella
- 1 csomag nagy szemű, magozott fekete olívabogyó
Elkészítése:
A tésztához a vizet kissé langyosítsuk meg, majd a hozzávalókat (az olaj kivételével) dolgozzuk össze, majd dagasszuk kb 10 percig. Ha elkészült a tészta, akkor a felületét kenjük körbe az olajjal, takarjuk le és kb 1 óra alatt kelesszük duplájára.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vagy lapogassuk ki kézzel nagyjából 0,5 cm vastagra és egy bögre segítségével szaggassunk belőle minél több korongot. A leeső részeket gyúrjuk újra össze és süssünk belőle pizzás stanglit.
A korongokat tegyük egy tepsire, majd kenjük meg pizzaszósszal a felületüket és szórjunk rájuk kevés reszelt sajtot.
Az olívabogyókat vágjuk fel. A bogyókat vágjuk függőlegesen ketté. Az egyik felét fektessük a pizzák közepére. A másik feléből vágjunk félköröket, ezek lesznek a lábai a póknak.
200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a mini pizzákat.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »