Hozzávalók:
Tészta:
Feltét:
Elkészítése:
A tésztához a vizet kissé langyosítsuk meg, majd a hozzávalókat (az olaj kivételével) dolgozzuk össze, majd dagasszuk kb 10 percig. Ha elkészült a tészta, akkor a felületét kenjük körbe az olajjal, takarjuk le és kb 1 óra alatt kelesszük duplájára.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vagy lapogassuk ki kézzel nagyjából 0,5 cm vastagra és egy bögre segítségével szaggassunk belőle minél több korongot. A leeső részeket gyúrjuk újra össze és süssünk belőle pizzás stanglit.
A korongokat tegyük egy tepsire, majd kenjük meg pizzaszósszal a felületüket és szórjunk rájuk kevés reszelt sajtot.
Az olívabogyókat vágjuk fel. A bogyókat vágjuk függőlegesen ketté. Az egyik felét fektessük a pizzák közepére. A másik feléből vágjunk félköröket, ezek lesznek a lábai a póknak.
200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük a mini pizzákat.