Mini papagáj kuglóf recept
Hozzávalók 12 darabhoz:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg cukor
- 15 dkg lágy margarin
- 12 dkg tejföl
- 15 dkg finomliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 0,5 cs puncs ízű pudingpor ( főzős )
- 1 ek rumaroma
- pár csepp piros ételfesték
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és a margarinnal jó habosra keverjük, majd beledolgozzuk a tejfölt, sütőport és a lisztet.
A masszát három részre osztjuk. Az egyik részébe a vaníliaaromát, a másik részébe a kakaóport és a harmadikba a pudingport, rumaromát és az ételfestéket dolgozzuk, majd mindhárom masszát csomómentesre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A formát előkészítjük. Ha nem szilikon formánk van, akkor alaposan vajazzuk ki és lisztezzük be.
A formába felváltva adagoljuk bele a masszákat kb 3/4-ed részig.
20-25 percig süstük, majd langyosan vegyük ki a formából.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »