Mikulás váró süti recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- ½ csomag sütőpor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- piros ételfesték (jó minőségű)
- 5 dkg kristálycukor
Töltelék:
- 5 dkg fehércsokoládé
Tetejére:
- 5 dkg tejcsokoládé
- 1 kávéskanál étcsokoládé
- színes cukorka
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a tojást. Nagyjából összedolgozzuk, majd pár csepp jó minőségű piros színű ételfestéket teszünk a tésztába és azután simára gyúrjuk.
A tésztából kisebb darabot tépünk, majd golyót formázunk belőle. A golyók közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd a tészta széleit kristálycukorba forgatjuk, ezután pedig szilikonos tepsibe helyezzük.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és közepesen takarék lángon kb 10 perc alatt készre sütjük. A tésztát ezután kihűtjük.
A fehércsokoládét egy üveg tálba tesszük és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton felolvasztjuk azt. Az olvasztott csokoládét a tészták mélyedéseibe töltjük, megszórjuk díszítő cukorral és a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé visszadermedjen.
Ezután az étcsokoládét üveg tálba tesszük és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton felolvasztjuk azt. A felolvasztott étcsokoládét a süteményekre csorgatjuk kanál segítségével. Ismét hűtőbe tesszük, dermedni hagyjuk.
A kész sütemények dobozban tárolva sokáig tárolhatóak.
Tipp:
A készítésébe a gyerekek is bevonhatóak.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »