Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a szobahőmérsékletű margarint és a tojást. Nagyjából összedolgozzuk, majd pár csepp jó minőségű piros színű ételfestéket teszünk a tésztába és azután simára gyúrjuk.
A tésztából kisebb darabot tépünk, majd golyót formázunk belőle. A golyók közepébe mélyedést készítünk az ujjunkkal, majd a tészta széleit kristálycukorba forgatjuk, ezután pedig szilikonos tepsibe helyezzük.
A tésztát előmelegített sütőbe tesszük és közepesen takarék lángon kb 10 perc alatt készre sütjük. A tésztát ezután kihűtjük.
A fehércsokoládét egy üveg tálba tesszük és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton felolvasztjuk azt. Az olvasztott csokoládét a tészták mélyedéseibe töltjük, megszórjuk díszítő cukorral és a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé visszadermedjen.
Ezután az étcsokoládét üveg tálba tesszük és mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton felolvasztjuk azt. A felolvasztott étcsokoládét a süteményekre csorgatjuk kanál segítségével. Ismét hűtőbe tesszük, dermedni hagyjuk.
A kész sütemények dobozban tárolva sokáig tárolhatóak.
A készítésébe a gyerekek is bevonhatóak.