Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Miklós szelet recept

Miklós szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 50 dkg liszt
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg zsír
    • 12 dkg porcukor
    • 10 g szódabikarbóna

    Krém:

    • 2 dl tej
    • 0,5 l tej
    • 3 csapott ek liszt
    • 15 dkg vaj
    • 15 dkg cukor
    • 20 dkg dió (darált)

    Máz:

    • 20 dkg csokoládé
    • 10 dkg fehér csokoládé
    • 4 ek napraforgó olaj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 részre osztjuk és közepes tepsi hátán megsütjük.

    A tejben a lisztet elkeverjük, sűrűre főzzük és amikor kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert vajat, cukrot és a darált diót, majd a lapokat megtöltjük.

    2 ek olajon megolvasztjuk a csokoládét és amikor teljesen simára kevertük rákenjük a legfelső lapra. 2 ek olajon a fehér csokoládét is megolvasztjuk és a csokimázra folyatjuk és villával elhúzkodjuk rajta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá