Miklós szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 12 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 10 g szódabikarbóna

Krém:

  • 2 dl tej
  • 0,5 l tej
  • 3 csapott ek liszt
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg dió (darált)

Máz:

  • 20 dkg csokoládé
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 4 ek napraforgó olaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 4 részre osztjuk és közepes tepsi hátán megsütjük.

A tejben a lisztet elkeverjük, sűrűre főzzük és amikor kihűlt hozzáadjuk a habosra kevert vajat, cukrot és a darált diót, majd a lapokat megtöltjük.

2 ek olajon megolvasztjuk a csokoládét és amikor teljesen simára kevertük rákenjük a legfelső lapra. 2 ek olajon a fehér csokoládét is megolvasztjuk és a csokimázra folyatjuk és villával elhúzkodjuk rajta.