Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács házikó recept

Mézeskalács házikó
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 20 dkg méz
    • 15 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tk szódabikarbóna
    • 1 kk őrölt gyömbér
    • 1 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 kk fahéj
    • 75 dkg liszt
    • fél cs mézes fűszerkeverék

    Mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 20 dkg porcukor
    • csipet só
    • pár csepp citromlé

    Elkészítése:
    A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk. A porcukrot összekeverjük a fűszerekkel, majd a tojásokkal és hozzáadjuk a vajas-mézes masszát, végül egy fakanállal beledolgozzuk a lisztet is. Ne ijedjünk meg nem lesz kemény a tészta. Egy éjszakát állni kell hagyni. Másnap lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, kivágjuk a mintákat sablonnal. 180 fokon világosra megsütjük.
    A fehérjét a többi hozzávalóval gőz felett felverjük kemény habbá. Összeállítjuk és díszítjük a házikót a mázzal.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá