Mézeskalács házikó

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Mézeskalács házikó

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 20 dkg méz
  • 15 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 3 egész tojás
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 kk őrölt gyömbér
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk fahéj
  • 75 dkg liszt
  • fél cs mézes fűszerkeverék

Mázhoz:

  • 1 tojás fehérje
  • 20 dkg porcukor
  • csipet só
  • pár csepp citromlé

Elkészítése:
A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk. A porcukrot összekeverjük a fűszerekkel, majd a tojásokkal és hozzáadjuk a vajas-mézes masszát, végül egy fakanállal beledolgozzuk a lisztet is. Ne ijedjünk meg nem lesz kemény a tészta. Egy éjszakát állni kell hagyni. Másnap lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, kivágjuk a mintákat sablonnal. 180 fokon világosra megsütjük.
A fehérjét a többi hozzávalóval gőz felett felverjük kemény habbá. Összeállítjuk és díszítjük a házikót a mázzal.