Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalács emberke zserbó recept

Mézeskalács emberke zserbó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
    • 5 dkg cukor
    • 20 dkg vaj
    • 1 tk só
    • 0,5 csomag szárított élesztő
    • 0,7 dl tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Töltelékhez:

    • 14 dkg darált dió
    • 7 dkg cukor
      6 ek baracklekvár

    Tetejére:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 3 ek olaj

    Elkészítése:

    A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.

    Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.

    Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.

    Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.

    Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.

    Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.

    180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

    Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.

    A mézeskalács emberke zserbó kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 424 kcal
    Fehérje: 10 g
    Szénhidrát: 45 g
    Zsír: 23 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá