Mézeskalács emberke zserbó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 35 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 tk só
  • 0,5 csomag szárított élesztő
  • 0,7 dl tej
  • 1 tojás

Töltelékhez:

  • 14 dkg darált dió
  • 7 dkg cukor
    6 ek baracklekvár

Tetejére:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.

Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.

Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.

Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.

Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.

Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.

180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.