Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítése:
A lisztben elkeverjük a sót, a cukrot, az élesztőt, hozzámorzsoljuk a vajat, és a tejjel, valamint a tojással tésztává formázzuk. Három részre osztjuk.
Lisztezett munkalapon kinyújtjuk az egyik adagot, majd sütőformába terítjük, az oldalára is. A túllógó részeket levágjuk.
Megkenjük a lekvár felével, majd a cukorral összekevert dió felével.
Kinyújtjuk a második tésztát is, ráterítjük a dióra (az oldalára nem kellett tésztát igazítani), levágjuk a túllógó darabokat.
Erre a lapra rákenjük a maradék lekvárt, majd a maradék cukros diót.
Kinyújtás után befedjük a maradék tésztával.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztott csokoládéval (amiben elkeverjük az olajat) bevonjuk.