Mézeskalács csengettyű recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg margarin
- 3 ek méz
- 10 dkg porcukor
- 50 dkg liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 2 tk mézes fűszerkeverék
- pár kanál tej
Kiszúrók:
- 1 db 2,5 cm-es átmérőjű a bim-bamhoz
- 1 db 9 cm-es
- 1 db 7 cm-es
- 1 db 6 cm-es
- 3 db 5 cm-es
- 1 db 4 cm-es
- 2 db magyal kiszúró
Íróka:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- kb 20 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához a mézet a vajjal, porcukorral összemelegítjük, majd elkeverjük benne a tojásokat. A lisztet összekeverjük szódabikarbónával, a fűszerkeverékkel és hozzáadjuk a vajas -mézes keveréket, kb 3-4 ek tejet és az egészet sima tésztává gyúrjuk.
A tésztát lisztezett felületen kb fél cm vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk a megfelelő átmérőjű korongokat és mindegyik közepét kiszúrjuk egy szívószállal.
A levélkék egyik csúcsába is lyukat szúrunk. A kiszaggatott motívumokat sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on, kb 8-10 perc alatt megsütjük.
Az írókához a tojásfehérjét összekeverjük annyi porcukorral, hogy sűrű masszát kapjunk, majd egy kisebb habzsákba töltjük és teszőlegesen kidíszítjük vele a kihűlt harangocskák elemeit és hagyjuk rajta teljesen megszáradni.
Vágjunk kb 1 m-hosszú szalagot és átfűzzük rajta a bim-bam-ot úgy, hogy a szalag közepén legyen, majd ráfűzzük a többi korongot is a kiszúróknál leírt sorrendben.
Végül ráfűzzük a szalag mindkét végére a két levélkét és lezárjuk egy szép masnival.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »