Mézes puszedli recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 10 dkg margarin
- 3 közepes
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,ha kisebbek, akkor 4 db
- 55 dkg finomliszt
- 15 dkg langyos, olvasztott méz
- 20 g szódabikarbóna
- 25 dkg porcukor
- 1 kk tört fahéj
- 1 kk tört szegfűszeg (vagy 1 ek mézeskalács fűszer)
Bevonáshoz:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 24 dkg porcukor
- 10 dkg olvasztott csokoládé
- 3 kocka fehér csokoládé
Elkészítése:
Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát.
Az olvasztott mézet a porcukorral, margarinnal, tojásokkal habosra keverjük.
A lisztet a fűszerekkel, szódabikabónával elkeverjük. Egy tálba tesszük és a kikevert masszával összegyúrjuk. Folpacba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. 4 részre vágjuk.
Egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd kb 1,5 centiméterenként átvágjuk. Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
3 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük. A kis golyókat rátesszük, ujjunkkal benyomjuk, kicsit ellapítjuk. 3 cm távolságra tesszük a puszedliket, mivel sütés közben térfogatuk megnő.
A többi rúddal is így járunk el.
190 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A talpa világos legyen, a teteje csaknem még puha, de már kivehető a sütőből. Ha túl sütjük, akkor kemény lesz.
Ebből az adagból nekem 80 puszedlim lett.
1/4-ét csokoládéval vontam be, a többit cukormázzal.
A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre kevertem, majd vízgőzre téve jól felvertem.
A kihűlt mézeseket egy nagy tálba tettem, majd a cukormázat ráöntöttem. Egy fakanállal jól átforgattam úgy, hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen. Ezután egyenként rácsra tettem.
Kb 5 óra alatt megszáradt.
Selyempapírral rétegezve dobozba tettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »