Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes puszedli recept

Mézes puszedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 10 dkg margarin
    • 3 közepes  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS,ha kisebbek, akkor 4 db
    • 55 dkg finomliszt
    • 15 dkg langyos, olvasztott méz
    • 20 g szódabikarbóna
    • 25 dkg porcukor
    • 1 kk tört fahéj
    • 1 kk tört szegfűszeg (vagy 1 ek mézeskalács fűszer)

    Bevonáshoz:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 24 dkg porcukor
    • 10 dkg olvasztott csokoládé
    • 3 kocka fehér csokoládé

    Elkészítése:

    Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát.

    Az olvasztott mézet a porcukorral, margarinnal, tojásokkal habosra keverjük.

    A lisztet a fűszerekkel, szódabikabónával elkeverjük. Egy tálba tesszük és a kikevert masszával összegyúrjuk. Folpacba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

    Másnap enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. 4 részre vágjuk.

    Egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd kb 1,5 centiméterenként átvágjuk. Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk.

    3 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük. A kis golyókat rátesszük, ujjunkkal benyomjuk, kicsit ellapítjuk. 3 cm távolságra tesszük a puszedliket, mivel sütés közben térfogatuk megnő.

    A többi rúddal is így járunk el.

    190 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A talpa világos legyen, a teteje csaknem még puha, de már kivehető a sütőből. Ha túl sütjük, akkor kemény lesz.

    Ebből az adagból nekem 80 puszedlim lett.

    1/4-ét csokoládéval vontam be, a többit cukormázzal.

    A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre kevertem, majd vízgőzre téve jól felvertem.

    A kihűlt mézeseket egy nagy tálba tettem, majd a cukormázat ráöntöttem. Egy fakanállal jól átforgattam úgy, hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen. Ezután egyenként rácsra tettem.

    Kb 5 óra alatt megszáradt.

    Selyempapírral rétegezve dobozba tettem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá