Hozzávalók:
Tészta:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
Sütés előtti napon állítjuk össze a tésztát.
Az olvasztott mézet a porcukorral, margarinnal, tojásokkal habosra keverjük.
A lisztet a fűszerekkel, szódabikabónával elkeverjük. Egy tálba tesszük és a kikevert masszával összegyúrjuk. Folpacba csomagoljuk és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Másnap enyhén lisztezett deszkán finoman átgyúrjuk. 4 részre vágjuk.
Egyenként hosszú rudakat sodrunk, majd kb 1,5 centiméterenként átvágjuk. Minden darabból diónyi nagyságú gombócokat formázunk.
3 nagy sütőlemezt sütőpapírral befedjük. A kis golyókat rátesszük, ujjunkkal benyomjuk, kicsit ellapítjuk. 3 cm távolságra tesszük a puszedliket, mivel sütés közben térfogatuk megnő.
A többi rúddal is így járunk el.
190 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük. A talpa világos legyen, a teteje csaknem még puha, de már kivehető a sütőből. Ha túl sütjük, akkor kemény lesz.
Ebből az adagból nekem 80 puszedlim lett.
1/4-ét csokoládéval vontam be, a többit cukormázzal.
A fehérjéket a porcukorral kézi mixerrel jó sűrűre kevertem, majd vízgőzre téve jól felvertem.
A kihűlt mézeseket egy nagy tálba tettem, majd a cukormázat ráöntöttem. Egy fakanállal jól átforgattam úgy, hogy a sütemény teteje és az alja is mázas legyen. Ezután egyenként rácsra tettem.
Kb 5 óra alatt megszáradt.
Selyempapírral rétegezve dobozba tettem.