Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes-mogyorós szelet recept

Mézes-mogyorós szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg méz
    • 12,5 dkg vaj
    • 25 dkg cukor
    • 50 dkg liszt
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
    • 1 kk őrölt fahéj
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 25 dkg aprított mogyoró
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek. tej
    • 6-8 csepp rumaroma

    A kenéshez:

    • 1 db felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A szóráshoz:

    • 1 ek. durvára vágott mogyoró

    A díszítéshez:

    • 5 dkg olvasztott fehér csokoládé

    Elkészítése:

     

    A mézet a cukorral és a vajjal felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük és a többi hozzávalókat bele keverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.

    Két darab lisztezett sütőzsírpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk és a 20 ×30 cm-es tepsibe helyezzük. A felső papírt levesszük róla.

    Felvert tojással lekenjük, mogyoróval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, vagyis addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

    Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk.

    Hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól záródó fém vagy műanyag edényben sokáig eláll.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá