Mézes-mogyorós szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg méz
  • 12,5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 50 dkg liszt
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1/2 kk őrölt szegfűszeg
  • 1 kk őrölt fahéj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 25 dkg aprított mogyoró
  • 1 db tojás
  • 2 ek. tej
  • 6-8 csepp rumaroma

A kenéshez:

  • 1 db felvert tojás

A szóráshoz:

  • 1 ek. durvára vágott mogyoró

A díszítéshez:

  • 5 dkg olvasztott fehér csokoládé

Elkészítése:

 

A mézet a cukorral és a vajjal felolvasztjuk, majd langyosra hűtjük és a többi hozzávalókat bele keverjük. Hűtőbe tesszük 1 órára.

Két darab lisztezett sütőzsírpapír között tepsi nagyságúra nyújtjuk és a 20 ×30 cm-es tepsibe helyezzük. A felső papírt levesszük róla.

Felvert tojással lekenjük, mogyoróval megszórjuk és 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt megsütjük, vagyis addig, amíg szép aranybarna nem lesz a teteje.

Tepsiben hagyjuk kihűlni, majd olvasztott csokival lecsurgatjuk.

Hosszúkás szeletekre vágjuk. Jól záródó fém vagy műanyag edényben sokáig eláll.