Mézes marlenka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 10 dkg vaj
- 3 ek méz
- 7 ek cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 ek 20 %-os ecet
Töltelék:
- 2 tasak vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- és az összes karamell
Karamell:
- 2 bögre (2 dl-es) cukor
- fél bögre víz
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg vaj
- 2 csipet só
Elkészítése:
Elkészítjük a karamellt: a vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon hevíteni addig, amíg a cukor el nem olvad, ezután emeljük a hőt, kezdjük karamellizálni a cukrot.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, a tejszínt és a sót. Tegyük vissza a tűzre és főzzük krémesre, majd hűtsük ki.
Elkészítjük a tésztát: egy edényben felolvasztjuk a vajat, a mézet, a cukrot és hozzáadjuk a felvert tojásokat. Felmelegítjük, de nem forraljuk (mert megsül a tojás), majd teljesen kihűtjük.
A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport, szódabikarbónát és az ecetet.
A tésztát összegyúrjuk, majd sütőpapíron 6 db kb 20*30 cm-es lapot nyújtunk.
Tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Nagy gáztepsin 2 lapot sütöttem meg egyszerre.
Elkészítjük a diós krémet: a pudingporokból, tejből sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd alaposan (habosra) kikeverjük a vajjal. Ezután hozzákeverjük a diót, végül pedig a hideg karamellt.
A lapokat megkenjük a diós krémmel, a végén, a tetejére is teszünk egy vékony réteget. Zárásként megszórjuk darált dióval. Hűtőben 1 vagy inkább 2 napig hagyjuk, hogy a tészta teljesen átpuhuljon.
Tálaláskor csorgassunk rá mézet.
Jó sütizést mindenkinek!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »