Mézes marlenka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 10 dkg vaj
- 3 ek méz
- 7 ek cukor
- 2 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 40 dkg finomliszt
- 3 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 ek szódabikarbóna
- 1 ek 20 %-os ecet
Töltelék:
- 2 tasak vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg margarin
- 15 dkg darált dió
- és az összes karamell
Karamell:
- 2 bögre (2 dl-es) cukor
- fél bögre víz
- 3 dl habtejszín
- 10 dkg vaj
- 2 csipet só
Elkészítése:
Elkészítjük a karamellt: a vizet és a cukrot keverjük össze és kezdjük el alacsony lángon hevíteni addig, amíg a cukor el nem olvad, ezután emeljük a hőt, kezdjük karamellizálni a cukrot.
Ha a cukor már szép aranybarna, akkor a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat, a tejszínt és a sót. Tegyük vissza a tűzre és főzzük krémesre, majd hűtsük ki.
Elkészítjük a tésztát: egy edényben felolvasztjuk a vajat, a mézet, a cukrot és hozzáadjuk a felvert tojásokat. Felmelegítjük, de nem forraljuk (mert megsül a tojás), majd teljesen kihűtjük.
A kihűlt keverékhez hozzáadjuk a liszttel elkevert kakaóport, szódabikarbónát és az ecetet.
A tésztát összegyúrjuk, majd sütőpapíron 6 db kb 20*30 cm-es lapot nyújtunk.
Tepsi hátán 180 fokra előmelegített sütőben kb 8 perc alatt megsütjük. Nagy gáztepsin 2 lapot sütöttem meg egyszerre.
Elkészítjük a diós krémet: a pudingporokból, tejből sűrű pudingot főzünk, kihűtjük, majd alaposan (habosra) kikeverjük a vajjal. Ezután hozzákeverjük a diót, végül pedig a hideg karamellt.
A lapokat megkenjük a diós krémmel, a végén, a tetejére is teszünk egy vékony réteget. Zárásként megszórjuk darált dióval. Hűtőben 1 vagy inkább 2 napig hagyjuk, hogy a tészta teljesen átpuhuljon.
Tálaláskor csorgassunk rá mézet.
Jó sütizést mindenkinek!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »