Mézes-málnás süti recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- csipet só
Krémhez:
- 0,5 kg málna (fagyasztott is lehet)
- kb 15 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatinfix
- ízlés szerint rum vagy aroma
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól kikeverjük és egy 30*20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített, sütőben /kb 20 perc/ tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.
A mascarponét jól kikeverjük a kétfajta cukorral, rummal, vagy aromával és összekeverjük a málnával. A habtejszínt keményre felverjük a zselatinfix-el és óvatosan a krémhez adagoljuk. A kihűlt tésztára simítjuk.
A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és ízlés szerint díszítjük vele a kész sütit. Pár órára hűtőbe tesszük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.