Mézes-málnás süti recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 cs vaníliás cukor
- 12 dkg margarin
- 2 evőkanál méz
- 1,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg finomliszt
- 15 dkg rétesliszt
- csipet só
Krémhez:
- 0,5 kg málna (fagyasztott is lehet)
- kb 15 dkg porcukor
- 3 cs vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 0,5 l habtejszín
- 3 cs vaníliás cukor
- 1 cs zselatinfix
- ízlés szerint rum vagy aroma
Tetejére:
- 3 dl habtejszín
Elkészítése:
A tészta alapanyagait jól kikeverjük és egy 30*20 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
180 fokra előmelegített, sütőben /kb 20 perc/ tűpróbáig sütjük, majd kihűtjük.
A málnát kiolvasztjuk, lecsepegtetjük és botmixerrel összetörjük.
A mascarponét jól kikeverjük a kétfajta cukorral, rummal, vagy aromával és összekeverjük a málnával. A habtejszínt keményre felverjük a zselatinfix-el és óvatosan a krémhez adagoljuk. A kihűlt tésztára simítjuk.
A 3 dl habtejszínt kemény habbá verjük és ízlés szerint díszítjük vele a kész sütit. Pár órára hűtőbe tesszük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »