Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 7 dkg zsír
    • 16 dkg cukor
    • 1 kávéskanál szódabikarbóna
    • 4 evőkanál langyos olvasztott méz
    • 4 evőkanál tejföl
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A krémhez:

    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6 evőkanál liszt
    • 6 dl tej
    • 2 csomag vaníliás cukor

    A bevonathoz:

    • 15 dkg kakaós ét tortabevonó
    • 1 ek olaj

    Elkészítése:

    Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral. Hozzá adjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük.(180 fokon)

    A krém készítése:
    A tojássárgákat a cukrokkal,liszttel,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre tesszük.

    A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején.

    Édesanyám receptje volt, gyerekkorban sokszor sütötte. Én most először.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá