Mézes krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Mézes krémes

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 7 dkg zsír
  • 16 dkg cukor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 4 evőkanál langyos olvasztott méz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás

A krémhez:

  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor

A bevonathoz:

  • 15 dkg kakaós ét tortabevonó
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral. Hozzá adjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük.(180 fokon)

A krém készítése:
A tojássárgákat a cukrokkal,liszttel,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre tesszük.

A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején.

Édesanyám receptje volt, gyerekkorban sokszor sütötte. Én most először.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept