Hozzávalók:
A krémhez:
A bevonathoz:
Elkészítése:
Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a zsírral. Hozzá adjuk cukrot, a langyos mézet, a tojást és a tejföllel könnyen gyúrható, nyújtható tésztát gyúrunk. 4 cipóra osztjuk és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük.(180 fokon)
A krém készítése:
A tojássárgákat a cukrokkal,liszttel,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük. A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük. A csokoládét az olajjal vízgőz felett felolvasztjuk és a süteményre tesszük.
A tálcán lévő süteményt egy kicsit megrázogatjuk, így egyenletes lesz a bevonat a sütemény tetején.
Édesanyám receptje volt, gyerekkorban sokszor sütötte. Én most először.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept