Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézes krémes recept

Mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
20 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg zsír
    • 30 dkg cukor
    • 6 kanál tej
    • 4 kanál méz
    • 1 kiskanál szódabikarbóna
    • 3 kiskanál mézeskalács fűszer vagy fahéj
    • 80 dkg liszt

    A krémhez:

    • 1,2 liter tej
    • 30 dkg cukor
    • 10 kanál gríz (búzadara)
    • 1 margarin

    Csokimázhoz:

    • 20 dkg főzőcsoki
    • 1,5 dl étolaj

    Elkészítése:

     

    A cukrot, a zsírt, a mézet, a tojást, a tejet és a mézeskalács fűszert állandó kevergetés mellet összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát és összegyúrjuk. 15 percig pihentetjük, majd három részre osztjuk és vékonyra kinyújtjuk. Egy nagyobb tepsi hátán külön külön kisütjük a lapokat.

    A tejben megfőzzük a grízt cukorral, majd ha kihűlt hozzákeverjük a margarint és megtöltjük vele a lapokat.

    Gőz felett felolvasztjuk a csokit az olajjal, majd egy picit hűlni hagyjuk és bevonjuk vele a sütit. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak.

    Tipp:

    Díszítéshez 4 kis kocka fehér csokit és 1 dl étolajat tettem abba az edénybe ahol a csokimázat olvasztottam. Egy hűtőtasakba öntöttem, kiszúrtam a végét tűvel és vízszintesen csíkokat húztam. Ezután egy fogvájóval függőlegesen vonalakat húztam,

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá